onderzoek palliatief centrum

  • 2006_vredeskerk_10.jpg
  • 2006_vredeskerk_11.jpg
  • 2006_vredeskerk_12.jpg
  • 2006_vredeskerk_13.jpg
  • 2006_vredeskerk_14.jpg
  • 2006_vredeskerk_15.jpg
  • 2006_vredeskerk_16.jpg
IN VREDESKERK VLAARDINGEN - 2007

voor GelukTreurniet Architecten
ontwerp: Wim van den Berg 

onderzoek naar hergebruik Vredeskerk voor de huisvesting van een palliatief centrum

In het kader van een STAGG (Stichting Architectenonderzoek Gebouwen Gezondheidszorg) studie naar de huisvesting van palliatieve zorg in Nederland heb ik een ontwerp gemaakt om een leegstaand kerkgebouw om te vormen tot een palliatief centrum. Door het verwijderen van de klokkentoren, het benutten van een deel van de hoge kerkzaal voor een insteekverdieping en het hierin opnemen van een omsloten patio lukte het om het karakter van het gebouw om te vormen in een wat meer huiselijke omgeving waarin terminaal zieke mensen hun laatste dagen in het leven, omringd door goede zorg en familie kunnen doorbrengen.