verpleeghuis het zonnehuis

  • 802_0-studie-atrium_685x480.jpg
  • 802_Zonnehuis-tuinzijde_685x480.jpg
  • 802_Zonnehuis-zonwering_685x480.jpg
  • 802_Zonnehuis_tuin_685x480.jpg
  • 802_Zonnehuis_vijver_685x480.jpg
VLAARDINGEN - 1998

voor GelukTreurniet Architecten
architect: Hans Treurniet

digitaliseren bestaande tekeningen, visualisatie atrium en tekenwerk in ontwerpfase

Na een gerealiseerde uitbreiding van het zorgcentrum met een grote gesloten verpleegafdeling voor psychogeriatrische bewoners werd ook opdracht verkregen om het bestaande verpleeghuis te renoveren. Hiervoor zijn in eerste instantie alle bestaande handmatige tekeningen gedigitaliseerd. In de schetsontwerp fase is een studie gemaakt naar het toevoegen van een groot atrium in de oksel van de twee bestaande gebouwvleugels. Uiteindelijk zijn op deze plek de huiskamers van de verpleegafdelingen toegevoegd.