uitbreiding kantoor SGS

  • 872_1-visual-Ridderkerk_685x480.jpg
  • 872_2-visual-Ridderkerk-R_685x480.jpg
  • 872_foto-Bodegraven-R_685x480.jpg
  • 872_foto-overstek_243x480.jpg
  • 872_foto-Ridderkerk_685x480.jpg
  • 872_foto-vogelvlucht_960x480.jpg
  • 872_kantoor-avond_685x480.jpg
  • 872_vluchttrap_685x480.jpg
RIDDERKERK - 1998

voor GelukTreurniet Architecten
architect: Hans Treurniet

visualisaties, projectleiding en tekenwerk in alle fasen

Voor een bestaand kantoor is wegens ruimtegebrek een uitbreiding ontworpen in de vorm van een aanbouw en extra verdieping op het bestaande dak. Omdat de bestaande constructie niet berekend was op een extra verdieping is het nieuwe dak zo ontworpen dat dit afdraagt op een nieuwe draagconstructie naast het gebouw. Een bestaand trappenhuis is naar buiten verplaatst en in dit extra volume is een bescheiden lift toegevoegd. Het uitkragende licht gebogen dak wordt gedragen door gelamineerde houten liggers op naast het gebouw geplaatste stalen kolommen. Hoewel de extra verdieping vroeg om een invulling als kantoortuin koos de gebruiker toch voor een inrichting met cellenkantoren wat de ruimtelijke werking van de gebogen spanten en kap enigszins te niet deed.